Kőtelek Hírei 2011/3

Tisztelt Hölgyek!

Magam és a Képviselőtestület nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Kőtelek Község valamennyi Hölgy lakosát! Fogadják jelképesen ezt a szál virágot!

?Megérteni egymást örömben, szenvedésben,
segíteni ha csak egy szóval, egy gondolattal is,
nagyobb művészet, mint végig barangolni a világot,
gazdagnak lenni és szórni a pénzt.
Mert lelkeink kincse talán a legnagyobb ajándék
és legszebb öröm, amit egymásnak adhatunk,
s amiért nem tudjuk elégszer mondani, hogy KÖSZÖNÖM.?

Tisztelt Kőteleki Lakosok!

Tájékoztatom Önöket az elmúlt hónap eseményeiről, községünk jelenlegi helyzetéről.

Február 2-án rendkívüli ülést tartottunk. A számlavezető bankunk 90 millió forintra felemelte folyószámla hitelkeretünket, és ezzel egyidejűleg jelzálog jogot jegyeztetett be a még terheletlen forgalomképes ingatlanjainkra.

A következő Képviselőtestületi ülést, február 14-én tartottuk, melyen a költségvetés megtárgyalása és elfogadása szerepelt. Szinte válság költségvetést állítottunk össze, annyira le kellett szűkíteni kiadásainkat:

Csökkent az állami normatív támogatás több mint 10 millió forinttal, ami tovább nehezíti helyzetünket. Megszüntettük a mezőőri szolgálatot, ami évente 2 millió forint kiadást jelentett a falunak. Munkájukra szükség lenne, de sajnos erre nincs anyagi fedezetünk. A rendőrség és a polgárőrség összefogásával igyekszünk ezt a feladatot ellátni.

Kintlevőségeink behajtása fontos feladat, mivel enélkül nem tartható a költségvetés egyensúlya. Több mint 12 millió forint a lakosság  vízdíj tartozása, aki igénybe veszi a szolgáltatást annak tudomásul kell vennie fizetési kötelezettségét is.

A gépjárműadóról a csekkeket a napokban mindenki meg fogja kapni. Kérem Önöket, ha anyagi helyzetük engedi, minél hamarabb fizessék be, segítve ezzel is, hogy teljesíteni tudjuk fizetési kötelezettségeinket. Március elején több mint 4,5 millió forintot inkasszáltak az önkormányzat számlájáról, több éve húzódó ki nem fizetett tartozások miatt. Ekkora összeg egy stabilan működő községet is nehéz helyzet elé állít, a legtakarékosabb gazdálkodás mellett sem tudunk ekkora összeget előteremteni.

Február 28-án megszűnt az átmeneti közfoglalkoztatás, amit már nem lehetett tovább meghosszabítani. Március 1-től 4 fő dolgozik nyolc órás munkaidőben és 24 fő négy órásban, munkájukkal segítve intézményeink működését. Reméljük, hogy munkájuk eredménye közterületeinken is érzékelhető lesz.

Községünk védőnője beadta felmondását, mivel férje külföldön kapott munkát és kitelepülnek Skóciába. Köszönjük lelkiismeretes munkáját!

Körzeti megbizottunk csütörtökönként tart fogadóórát 16-17 óra között, a helyi kmb. irodában.

Hornyák Zsolt alpolgármester úr, március 15-én, 10-12 óráig tart fogadóórát a Szabadság u.18. szám alatti vendégházában.Előzetes kérdéseikkel a következő számon kereshetik: 06-20-2038-745.

Kőtelek Község Önkormányzata 2011. március 15-én 14.00 órai kezdettel ünnepi megemlékezést tart a Szent István téren. Az ünnepségre a község valamennyi lakosát tisztelettel várjuk!

Lovász Tibor

Polgármester

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!