Kőtelek Hírei 2012/1.

Kőtelek Önkormányzat lapja      2012/1. Január

Tisztelt Kőteleki Lakosok!

A 2012-es év első tájékoztatóját egy jó hírrel szeretném kezdeni. Decemberben 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaptunk a Belügyminisztériumtól, az úgynevezett ÖNHIKI támogatás keretében. December végén pedig további 3.571.000 forint kiegészítő támogatásban részesültünk. A pénz felhasználását előírták, azt a meghatározott célokra fordíthatja Önkormányzatunk. Ebből fizethetjük a fennálló közüzemi számláinkat, az élelmiszer beszállítói tartozásokat, elmaradt béreket és a közoktatási feladatellátáshoz kapcsolódó számláinkat.

A december 21-i testületi ülésen a képviselő testület módosította a ravatalozó használati díját és a sírhelyek árát.

2012. január 1-től a ravatalozó használati díja: 8.000 Ft

                                                               a sírhely ár : 12.000 Ft  

Június 30-ig a lejárt sírhelyeket a régi, 6000 forintos áron még meg lehet váltani, utána csak az új emelt díjas áron lesz rá lehetőség.

Kérem Önöket, hogy a nem helyben lakó rokonokat, ismerősöket tájékoztassák a változásról, melyek az Önkormányzat honlapján és a temetőben is megtekinthetők lesznek.

Az emelésre azért volt szükség, mert a temető fenntartásához nem kap az Önkormányzat támogatást, viszont azt mindenki jogosan elvárja, hogy a temető gondozott legyen, a fűnyírásnak, a szemétszállításnak, a locsoláshoz szükséges víz szolgáltatásának azonban mind anyagi vonzata van.

Több temetkezési szolgáltatóval is tárgyaltam, ha ők végeznék a szolgáltatást az többszörösébe kerülne a jelenlegi emelt áraknál is. Így ezt a feladatot az emeléssel továbbra is az Önkormányzat látja el.

A vízdíj és a szemétszállítási díj előreláthatólag nem fog változni. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivataltól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a vízdíjat 4,2%-kal lehet maximum emelni, a hulladékszállítás díja pedig nem haladhatja meg a tavalyi árat. Sajnálatos módon a hulladékot befogadó Remondis Zrt. drasztikus emelést tervezett 2012-re, így a különbözet az Önkormányzatot terheli. Szolgáltatót nem tudunk váltani, mivel élő szerződés van 2012.december 31-ig.

Az ebadó bevezetését nem tervezi az Önkormányzat, mivel így is sok gond van a felelős eb tartással. Amennyiben bevezetnénk ezt az új adót, úgy gondoljuk még jobban megszaporodna a kóbor ebek száma. Egy kóbor ebnek az elszállítási díja15.000 Ft+ Áfa. Amennyit nyernénk az eb adón, a többszörösét fizetnénk a gazdátlan, utcára kitett ebek elszállítására.

 December 31.-én megszűnt a Kőtelek-Hunyadfalva Körjegyzőség, 2012. január 1-től Nagykörűhöz tartozik Hunyadfalva.

Januárban nyilvánosságra hozták a 2013. január 1-től megalakuló járások tervezetét, mely az eddigi, Szolnoki Kistérségi Többcélú Társulás területével megegyező. Ugyanazok a települések fognak tartozni a Szolnoki Járáshoz, mint a Szolnoki Kistérséghez, tehát a tervek szerint Kőtelek is Szolnok Járáshoz fog tartozni.

Az idei évi közfoglalkoztatással kapcsolatban, még nincsenek információk a Munkaügyi Központtól. Reményeim szerint változtatni fognak a tavalyi közfoglalkoztatáson, mert az nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Tavaly 78 főt tudott az Önkormányzat a program keretében foglalkoztatni, nagyrészt 4 órás munkaidőben. Ez a szám nagyon kevés annak tükrében, hogy majd 200 fő szerepel a kiközvetíthető emberek listáján.

Az utóbbi időben drasztikusan emelkedett a vagyon elleni bűncselekmények száma községünkben. Betörtek lakatlan házakba, közterületekről és magáningatlanokról több helyen vágtak ki fát. A fémlopások száma is nagymértékben nőtt. Aknatetőket, tűzcsapszekrény fedeleket loptak el közterületeinkről, mellyel balesetveszélyt is okoznak az elkövetők az anyagi káron túlmenően.

Kérem a lakosságot, ha valakinek tudomására jut valamilyen bűncselekmény, vagy látja az elkövetőt, ne legyenek közömbösek!

Jelentsék az esetet a Körzeti Megbízottnak az alábbi telefonszámon: 06-30-332-3178 vagy az Önkormányzatnál.

Figyelem!

Ha a hitele az alábbi stádiumban van:

  • végrehajtás alatt
  • végrehajtás előtt
  • felmondott hitel
  • felmondás előtt van a hitel
  • elmaradása van
  • tudja fizetni, csak már egyre nehezebben megy
  • látja előre, hogy belesétál a hitel csapdába

 Amennyiben ilyen problémája van, jöjjön el a lakossági tájékoztatóra a Polgármesteri Hivatalba 2012. január 25.-én 17 órakor. Merjen segítséget kérni!

Érdeklődni lehet a 06-20-363-4826-os telefonszámon.

Tisztelettel:   Lovász Tibor polgármester

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!