Kőtelek Hírei 2012/5.

Kőtelek Önkormányzat lapja      2012/5.  Május

Tisztelt Kőteleki Lakosok!

Április 23-án a Magyar Állami Közútkezelő KHT-vel közösen sikeres szemétgyűjtési akciót szerveztünk. A hunyadfalvi elágazástól a tiszasülyi gátőrházig összegyűjtöttük az út melletti árkokból a szemetet, melyet a közútkezelő saját költségén elszállított. Hatalmas mennyiségű szemét gyűlt össze, mely mutatja, hogy vannak, akik nem vigyáznak lakókörnyezetünkre. Kérem Önöket, hogy próbáljuk ezt a tisztaságot megőrizni, tegyünk közösen környezetünkért.

Június 2-ára ismét meghirdették a tavalyi nagy sikerre való tekintettel a ?Te szedd? szemétgyűjtési akciót. Kőtelek 2011-ben is részt vett ebben a kezdeményezésben, amit az idén is szeretnénk folytatni. Kérem Önöket, hogy minél többen jelentkezzenek és jöjjenek el június 2-án szombaton reggel 8 órára az önkormányzat előtti térre (piactér) és közösen tisztítsuk meg környezetünket az illegális szemétlerakóktól. A szervezők biztosítanak részünkre védőkesztyűket, egyedi feliratozott zsákokat, az ezekbe gyűjtött szemetet pedig ingyenesen elszállítják településünkről.  

A Vidékfejlesztési Minisztérium 2012 májusában társadalmi célú kampányt indított az osztatlan közös földtulajdonban lévő termőföldek tulajdonviszonyának rendezésére. A Magyar Állam átvállalja az osztatlan közös földtulajdon rendezésének költségeit, ha a tulajdonos az önálló ingatlan kialakítása iránti kérelmét legkésőbb 2012. június 1-ig benyújtja a körzeti földhivatalhoz. A határidő elmulasztása jogvesztő, ezt követően már csak saját költségen lehet a megosztást kérni. Az osztatlan földtulajdon rendezésével, könnyebb az érintett telkek értékesítése és hasznosítása, valamint egyszerűbben igényelhető támogatás azok megműveléséhez. Kérem Önöket, akiket érint ez a lehetőség, használják ki az ingyenességet.

Községünk köztemetőjében a talajvízszint 2,5 malá csökkent, ami azt jelenti, hogy ismét van lehetőség a koporsós temetésre. Ez a mai naptól visszavonásig érvényes, hetente mérjük a talajvízszintet a temetőben kialakított vízmérő kútjainkon. Amennyiben emelkedni fog a talajvízszint, visszaállításra kerül a hamvasztásos temetkezés.  Június 30-ig még a régi áron lehet megváltani a lejárt sírhelyeket, kérem, ne feledkezzenek meg erről.

Május 26-án a Szabó János Horgászegyesület egész napos nyílt horgászversenyt rendez a Topán.

Május 27-én a piactéren Gyermeknapi program kerül megrendezésre a Presszó szervezésében.

A rendezvényekre szeretettel várnak minden érdeklődőt a rendezők.

 Lovász Tibor polgármester

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!