Comenius hírek 2.

 A kőtelki általános 2011. szeptemberében egy újabb pályázatot kezdett el, címe: ?Egy plusz hely az asztalnál, avagy ismerjük meg egymást ételeinken keresztül? (An extra place at table or know each other through food).  Mint a cím is sugallja, a projekt témája az ételek, az étkezési szokások, hagyományok, nemzetei ételeink.

9 ország vesz részt ebben a pályázatban: Olaszország, Törökország, Bulgária, Lengyelország, Lettország, Ciprus, Spanyolország, Portugália és Magyarország. Olaszországból két iskola vesz részt, így 10 partnerünk van. Büszkék vagyunk, mivel a projekt elfogadott logóját iskolánk 6. osztályos tanulója, Gecse Szuzi tervezte. Eddig 3 találkozó került megrendezésre: voltunk Lengyelországban 2011. november 8-13.; Cipruson 2012. február 22-27. és Portugáliában 2012. május 9-15. között.  A feladatok a következők voltak: a reggeli, az ebéd és a vacsora valamint az étkezésekkel kapcsolatos szokások, hagyományok bemutatása változatos formában. A reggeliről prezentációt készítettünk, az ebédet élő ?főzőshow? keretében mutattuk be, vacsorára pedig az egyik partner ország receptjét főztük meg ? ciprusi húsgolyót sütöttünk a gyerekekkel és az erről készült kis filmet mutattuk meg a partnereknek Nagy sikere volt ennek a feladatnak, a gyerekeknek nagyon tetszett.

Ebben a pályázatban eddig 12 gyereknek volt lehetősége külföldre utazni, ami életre szóló élményt jelentett számukra. A következő tanévben még 4 találkozó (Törökország, Bulgária, Olaszország és Lettország), sok-sok feladat és rengeteg új élmény vár ránk.

Kategória: Comenius | A közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!