Kőtelek Hírei 2012/9.

  Kőtelek Önkormányzat lapja 2012/9. szeptember

 Tisztelt Kőteleki Lakosok!

Mozgalmasan telt el az augusztusi hónap, minden hétvégén volt szervezett rendezvény Kőteleken. A helyi lakosok és az itt nyaralók a rendezvények széles kínálatából válogathattak.

Szeptemberben megkezdődött az első egyházi fenntartású tanév az általános iskolában és az óvodában. Hosszútávon reményeink szerint sikeres lesz az együttműködés és gyermekeink a katolikus erkölcsi nevelés hatására hasznos tagjaivá válnak társadalmunknak. Az új dolgoktól természetesen mindenki fél egy kicsit, a pedagógusok és a gyerekek is ismerkednek még az új rendszerrel, követelményekkel.  

A Polgárőr Egyesület szeptember 8-án tartotta tisztújító közgyűlését, melyen Bozsó József lemondott elnöki megbízatásáról és a tagok megválasztották az új vezetőséget. Az Egyesület tagjainak felkérésére a Megyei Polgárőrszövetség vezetőivel történt egyeztetést követően elvállaltam az elnöki posztot. Az egyesületet újjá kell szervezni és olyan tagokkal kívánom a járőrszolgálatokat ellátni, akik tenni akarnak községünk közbiztonságának javítása érdekében.  Legyen egy kisebb, de aktív tagokkal rendelkező Egyesület, a mennyiség ne menjen a minőség rovására.

Képviselő testületünk a közeljövőben dönteni fog arról, hogy melyik községgel kezdjük meg a tárgyalásokat a közös önkormányzati hivatal létrehozásáról. Ez egy nagyon kényes kérdés, amely megosztja a képviselőtestületet és a falu lakosságát is. Olyan döntést lehetetlen hozni, hogy mindenkinek megfeleljen, mi a falu érdekeit tartjuk szem előtt és olyan döntést hozunk, amely a falu javát szolgálja. A két lehetséges település Tiszasüly, illetve Nagykörű, akikkel a csatlakozás lehetséges. Ez a csatlakozás annyit jelent, hogy a közös hivatal költségvetését a testületeknek közösen kell elfogadni, de mindkét település önkormányzata önállóan dönt a saját településének költségvetéséről. A társult településeknek nincs beleszólásuk a másik önkormányzat költségvetésébe, mint ahogyan a körjegyzőségekben működő települések is önállóan döntenek saját pénzeikről.

Szeptember 20-án nyílt meg a Közösségi Házban Szász József festőművész kiállítása, mely október 20-ig tekinthető meg a nyitvatartási időben.

A Közösségi Házban október 6-án 15 órakor, az Idősek Világnapja alkalmából magyar nótadélutánt szervezünk Sülyi Károly nótaénekes közreműködésével, melyre szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt.

Meghívó Falugyűlésre

 Október 8-án 17 órakor a Közösségi Házban Közmeghallgatást (Falugyűlést) tartunk, melyen tájékoztatatást hallhatnak községünk elmúlt egy évéről, illetve az aktuális eseményekről.

 Lovász Tibor polgármester

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!