Kőtelek Hírei 2012/10.

 Kőtelek Önkormányzat lapja 2012/10. október

Tisztelt Kőteleki Lakosok!

Ismét eltelt egy újabb hónap, ezért szeretném Önöket tájékoztatni az elmúlt időszak eseményeiről, az aktualitásokról.

Október 1-jén az Idősek Világnapján köszöntöttük községünk legidősebb lakóját Lovász Mihály bácsit, aki 103. születésnapját ünnepelte. Kőtelek valamennyi lakója nevében kívánunk jó egészséget Neki. Október 6-án a Művelődési Házban köszöntöttük nyugdíjasainkat, ahol is verssel, nótával és operett slágerekkel ünnepeltük az Idősek Világnapját. Akik elfogadták a meghívást és ellátogattak a rendezvényre, egy szép délutánt tölthettek együtt, a fellépő művészek pedig a múlt slágereivel visszahozták egy kicsit a régi időket, fiatalságukat.  

Október 8-án a törvényi előírásnak megfelelőn közmeghallgatást tartottunk, melyen az érdeklődők tájékoztatást hallottak az elmúlt év történéseiről. A lakosságot érintő főbb kérdésekről (iskola átadás egyházi fenntartásba, Vízmű üzemeltetés, közös önkormányzati hivatal, közbiztonság, bírósági-rendőrségi ügyek) részletes információkat kaptak és a feltett kérdéseikre válaszoltak az illetékes vezetők.

A projektindító rendezvénnyel elkezdődött az ivóvíz minőségjavító program érdemi része a több éve tartó előkészítő munka után.

Az uniós előírásoknak sajnos nem felel meg a vízminőségünk, ennek elsődleges javítására egy ideiglenes víztisztító berendezést helyeznek üzembe. Ez egy konténerben elhelyezett mobil tisztítómű lesz, melyet a nyers víz kezelésére fogunk használni. A helyszín kijelölése a közeljövőben fog megvalósulni, a telepítés után reményeink szerint érezhető lesz a víz minőségének javulása. A beruházás 2013-ban és 2014-ben fog megvalósulni. Ezután a Vízmű jobb vizet fog szolgáltatni, mint a jelenlegi. Az Európai Unió és a Magyar Állam közösen támogatja a beruházást, önkormányzatunknak nem kell önerőt biztosítani hozzá.

A közös Önkormányzati Hivatal létrehozásáról is szeretném tájékoztatni Önöket, hogyan állnak az előkészületek:

A Tiszasülyi Képviselő Testülettel nem sikerült megállapodást kötni, Nagykörűvel, Csataszöggel és Hunyadfalvával kezdtük el a csatlakozási tárgyalásokat. Sokakban még a régi közös nagyközségi tanácsi rendszer él és idegenkedik ettől. A közös önkormányzati hivatalnál a hivatalok üzemeltetésének költsége lesz csak közös, minden önkormányzat saját maga dönt a saját településének költségvetéséről. A négy község által létrehozott hivatal nagyobb lobbi erőt képvisel, sikeresebben vehet részt pályázatokon. Az ügyfélfogadás továbbra is megmarad a hivatalban, nem kell a lakosoknak a székhely településre utazniuk ügyük elintézése érdekében. A hivatal kisebb létszámmal fog működni, mivel a járási hivatalok létrehozásával lesznek olyan feladatok, melyeket átvesznek az önkormányzatoktól. Dolgozók is kerülnek át a járási hivatalokhoz, így nem kell elbocsátani senkit.

Tájékoztatom a lakosságot, hogy október 22. (hétfő) munkaszüneti nap, ezen a napon nem lesz szelektív hulladékgyűjtés. Kérem Önöket, ne tegyék ki zsákjaikat!

Halottak Napja közeledtével ismét szállítunk a temetőbe földet a sírok rendbetételéhez. Terveink szerint október 19-ig lebonyolítjuk a földhozatalt, hogy a hosszú hétvégét kihasználva minél többen rendbe tudják tenni szeretteik sírját. A sírhelyek megváltásáról kérem, tájékoztassák hazalátogató hozzátartozóikat, melyről a Kőtelek Híreiben és a temetőben részletesen tájékozódhatnak.

Tisztelt Hozzátartozók!

 

Kőtelek Községi Önkormányzat képviselőtestületének 11/2011./XII.22. számú határozata alapján a sírhelyek újraváltásának díjai az alábbiak szerint módosultak:

1-es sírhely        12 000,-Ft (25 évre)

2-es sírhely        24 000,-Ft (25 évre)

Az újraváltás díja befizethető Kőtelek Községi Önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezetének pénztárában, illetve postai csekk igényelhető a gesz@kotelek.hu e-mail címen, valamint az 56/496-050-es telefonszámon.

 

Október 24-én 17.00-kor a Művelődési Házban Kelemen Éva festőművész kiállításának megnyitójára meghívok minden érdeklődőt. A kiállítást megnyitja Verebes György festőművész a szolnoki Művésztelep vezetője.

 Október 23-án 14.00-kor ünnepi megemlékezést tartunk a Szent István téren, melyre tisztelettel meghívjuk községünk lakóit.

Lovász Tibor                                                                                                                                 polgármester

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!