Kőtelek Hírei 2013/5-6.

  Kőtelek Önkormányzat lapja    2013/05-06.  Május-Június

Tisztelt Kőteleki Lakosok!

Az ivóvíz szolgáltatást és a szennyvízkezelést 2013.június 1-től a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. (TRV ) végzi  településünkön, a változásokról az alábbi tájékoztatást adom Önöknek:

Községünk a környező településekkel közösen, 2012-ben olyan lehetőséget keresett, hogy vízművünk a törvény adta lehetőségeknek megfelelően tovább működhessen a Duna Tisza Holding üzemeltetésében. Az új Vizi közmű törvény változásai miatt azonban szolgáltató tevékenységét nem tudja ellátni a továbbiakban, ezért volt szükség a váltásra. A szolgáltatás színvonala remélhetőleg javulni fog, mivel egy tőkeerős állami cég fog ezután szolgáltatni. A TRV heti egy alkalommal ügyfélszolgálati irodát fog működtetni, hogy a fogyasztók településünkön tudják intézni felmerülő problémáikat. Idáig sok bosszúságot okozott a számlázással kapcsolatos reklamációk intézése, a jövőben ez is változni fog.A központi ügyfélszolgálat címe: 5000 Szolnok, Kossuth Lajos u. 5., telefonszáma: 56-422-522 /127 mellék. A hibabejelentés telefonszámai: 06-30-228-6764; 06-70-932-1023; 06-70-932-1024.

A szolgáltatótól az első számlát júliusban fogják megkapni a fogyasztók és bővebb tájékoztatót is a számlával együtt kapnak.

Községünkben nagyon magas a munkanélküliek aránya (márciusban 23% volt), szeretném felhívni az érintettek figyelmét az alábbi jogszabályváltozásra. A regisztrált álláskeresőknek együttműködési kötelezettségük van az illetékes munkaügyi kirendeltséggel, melynek keretében a kirendeltség által meghatározott időpontban, de legalább háromhavonta jelentkezési kötelezettségnek kell eleget tenni.  Az 1991. évi IV. törvény 2013. január 1-i változása miatt a jelentkezési kötelezettség elmulasztása esetén az álláskereső felszólítás nélkül törlésre kerül az álláskeresői nyilvántartásból, ami a foglalkoztatás helyettesítő támogatás megvonását eredményezi. Kérek minden álláskeresőt, hogy jelentkezési kötelezettségének tegyen eleget, akadályoztatása esetén előzetesen értesítse ügyintézőjét.

Tájékoztatom Önöket, hogy 2013. április 1-től a Liver 08 Kft. által működtetett központi orvosi ügyelet a Hetényi Géza Kórház (Szolnok, Tószegi u. 21.) területén látja el településünk lakosait változatlan telefonos elérhetőséggel az alábbi helyen és időben.

Központi orvosi ügyelet:    hétfőtől péntekig: 19.00 órától – 08.00 óráig.

szombat, vasárnap, ünnep- és munkaszüneti napokon:                                                                 08.00 órától másnap 08.00 órái

 Helye: Szolnok, Tószegi u.21. Sürgősségi Betegellátó Osztály  telefon: 56-373-373

 Gyermekorvosi ügyelet:    hétfőtől péntekig: 19.00 órától – 07.00 óráig

szombat, vasárnap, ünnep- és munkaszüneti napokon: 07.00 órától – másnap 07.00 óráig

Helye: Szolnok, Tószegi u. 21. Belgyógyászati épület földszint telefon: 56-423-102

Az utóbbi időben elszaporodtak településünkön a vagyon elleni bűncselekmények, melyek jogos felháborodást váltottak ki lakosainkból. A rendőrség és a polgárőrség közös munkájának köszönhetően az elkövetőket sikerült tetten érni, amint az egyik helyi boltot próbálták feltörni. Az elkövetők sajnos helyi lakosok, a nyomozás folyamatban van ellenük, szabadlábon védekezhetnek az ügy lezárásáig. A polgárőrség továbbra is folyamatosan végzi éjjeli járőrszolgálatát a lakosság biztonságának növelése érdekében. Kérem Önöket, ha bármilyen gyanús eseményt észlelnek, azonnal jelezzék a rendőrség vagy a polgárőrség felé, mert csak közösen összefogva tudunk javítani a közbiztonságon.

Az adósságrendezési eljárásban tartott legutóbbi bírósági tárgyaláson, az egyik hitelező indítványozta, hogy iskolánkat is vonják be a vagyonfelosztásba. Ehhez Önkormányzatunk semmiképpen nem járul hozzá, és a Jász ?Nagykun- Szolnok Megyei Kormányhivatal állásfoglalása is megmeggyezik ezzel az álláspontunkkal. Bízva a Bíróság pozitív döntésében, oktatási intézményünk nem kerül a felosztandó vagyontárgyak körébe.

KÖSZÖNET

Nagy örömmel számolhatok be arról, hogy óvodánk, a kőteleki Szent Kinga Óvoda, pénzbeli támogatást kapott egy Németországból a községünkbe települt úriembertől.

Április 18.-án kaptuk meg az adományt, melynek összege: 60.000 Ft volt. A német házaspár Jancsó Bertalan ? mindenki Berci bácsija ? kíséretében érkezett óvodánkba, ő tolmácsolt nekünk. Nagyon ötletesen egy virágzó gyümölcsfaágra ráaggatva kaptuk meg ezt az összeget, ami egy kerékpár árverezés bevétele volt.  A felajánlást játékvásárlásra fordítottuk, (ez fontos, ő kérte, hogy játékot vegyünk belőle). Ezúton is szeretnénk megköszönni Rudolf Blumtritt úr támogatását, és Berci bácsi segítő készségét.

                                                                                  Győri Imréné                                                                                                                                        Intézményvezető

Május 13-14-én ruhaosztást tartottunk a Művelődési házban, ahol nagyon sok jó minőségű angol használt ruhát tudtunk szétosztani. Köszönjük az adományt annak a személynek, aki ezt a milliós értékű árukészletet ingyenesen felajánlotta településünknek.

A Magyar Ökomenikus Segélyszervezettől ismét kapott Községünk EU-s élelmiszersegélyt, csak most az előzőekhez képest kisebb mennyiséget. Emiatt a Szociális Bizottságnak nagy fejtörést okozott a támogatásban részesülők kiválasztása. A támogatás csökkenése miatt sokan kiestek abból a körből, akik részesülnek az adományból. A későbbiekben, amennyiben lehetőség lesz rá, minél több rászorulót szeretnénk bevonni a támogatottak körébe.

Lovász Tibor polgármester

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!