Kőtelek Hírei 2015/4.

 Kőtelek Önkormányzat lapja    2015/4.

Tisztelt Kőteleki Lakosok!

Először is egy örömhírrel szeretném kezdeni, ugyanis sokak örömére öt év szünet után március 16-tól ismét üzemel az iskolakonyha! Több hónapos egyeztető tárgyalás után, sikerült a konyha működtetésére szerződést kötni egy vállalkozóval, aki vállalta a konyha újraindítását, viszonylag alacsonyabb létszámmal is. Az első hetek tapasztalatai után az étkezést igénybe vevők száma folyamatosan emelkedik, a visszajelzések alapján az étel minőségével és mennyiségével elégedettek az emberek. Az idősek április 1-től kapják az iskolakonyháról az ebédet, azóta megduplázódott a létszám részükről. A nyári gyermekétkeztetésre is pályázni fog az Önkormányzat, amint a Belügyminisztérium kiírja a pályázatot. A részletekről a későbbiekben kapnak tájékoztatást az érintettek. Március 18-án Kőtelekre látogatott Dr. Székely János, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye társadalmi-oktatási- kulturális szakterület püspöki elnöke. A délelőtt folyamán a templomunkban celebrált szentmisét, utána pedig megismerkedett oktatási intézményeinkkel. A délután folyamán a településünk helyzetéről, problémáiról egyeztettünk az Önkormányzat tanácskozótermében.

Április 1-jén dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselőasszony 80 csomag tartós élelmiszert hozott, a Református Karitász közreműködésével használt ruhák kerültek kiosztásra. A támogatásban a több gyermeket nevelők részesültek. Köszönjük a segítséget!

Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a képviselőtestület és a szociális bizottság úgy döntött, hogy a szociális keret terhére vetőmagokat biztosít 50 igénylő részére. A felhívást eljuttattuk minden helyi lakosnak, az igénylők az önkormányzatnál jelentkezhettek. Szeretnénk ezzel a támogatással ösztönözni a lakosságot, hogy műveljék minél többen a kertjüket, termeljék meg a konyhai szükségletüket. Az év folyamán a támogatott személyeket ellenőrizni fogja az Önkormányzat, hogy gondozzák-e a kertjüket.

 Önkormányzatunk vetett1 hektárburgonyát, aminek segítségével az iskolakonyhára kívánjuk megtermelni a főzéshez szükséges alapanyagot. A terület őrzésére fokozott figyelmet fordítunk. Akit lopáson érünk, a települési támogatás megvonását eredményezheti a lopása.

 Jelenleg 90 főt foglalkoztat az Önkormányzat a közfoglalkoztatás keretében. Sajnálatos módon néhány közfoglalkoztatott munkához való hozzáállása nem megfelelő, ezért a jövőben szankcionálni fogjuk azokat a személyeket, akik nem tartják be a szabályokat. A legtöbben azonban becsületesen elvégzik a feladatukat, ezért kérem, hogy ne néhány renitens alapján ítéljék meg a közfoglalkoztatottak által végzett munkát.

 Az Észak Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség két ellenőrzést tartott az utóbbi hónapban az iskola beruházás kapcsán. A régóta húzódó projekt (2009) a vége felé közeledik, az idei évben terveink szerint szeretnénk lezárni a pályázatot.

 Szeretném informálni a lakosságot, hogy mivel a régi gépjárműfecskendőket nem lehetett gazdaságosan felújítani, ezért vásároltunk egy használt tűzoltó autót. A gépkocsi üzembe helyezését követően a helyi önkéntes tűzoltók már megfelelő felszereltséggel tudnak vonulni az esetlegesen kialakult tűzesetekhez. Az utóbbi időben több kéménytűz eloltásában sikeresen vettek részt tűzoltóink, technikai felszereltségük fejlesztésével pedig még eredményesebben tudnak beavatkozni. Elkezdődött a tűzoltógarázs építése is, ami az idei év folyamán átadásra kerül.

 A helyi KMB-s iroda átalakításra került, az épületben kialakítottunk a polgárőrség részére egy helyiséget. Ezentúl a polgárőrök a felszereléseiket itt tudják tárolni, szolgálat közben pedig igénybe lehet venni a melegedő helyiséget. A nyár folyamán a zárt kertekben továbbra is biztosított lesz a polgárőr jelenlét, a terménylopások megelőzésének érdekében.

 A temetőben telepítettünk egy tujasort a ravatalozó mellett, ugyanis a temetési szertatások alkalmával szeles időben nagyon huzatos a ravatalozó előtti terület. Pár éven belül a tuják a temető díszévé válhatnak és szélfogóként is funkcionálnak. Megkérek, mindenkit óvja az új ültetvényeket!

 

Magam és képviselőtársaim nevében, tisztelettel köszöntöm a Kőtelek községben élő valamennyi ÉDESANYÁT!

Dsida Jenő: Édesanyám keze

A legáldottabb kéz a földön, a te két kezed jó Anyám

Rettentő semmi szélin álltam, közelgő létem hajnalán;

A te két kezed volt a mentőm, s a fényes földre helyezett.

Add ide, – csak egy pillanatra, – Hadd, csókolom meg kezedet!

 

A Kőteleki Könyvtár és Információs Pont  2015.március 9-től április  3-ig tojásdíszítő versenyt szervezett, melyen  az alábbi eredmények születtek:

?LILIOM? jeligére                        110 szavazat

?TAVASZI SZINEK? jeligére             93 szavazat

?HUNGÁRIA? jeligére                        76 szavazat

?KISNYÚL? jeligére                            75 szavazat

?TAVASZ? jeligére                  49 szavazat

?GONDOLAT? jeligére                    5 szavazat    érkezett.

Ez alapján az :

1. helyezett :       Czakó Viktória

2. helyezett :       Szent Kinga Óvoda  Csiga-biga csoport

3. helyezetT:       Suki Ottóné

A hímes tojások elkészítéséhez gratulálunk.

A díjak átadására 2015.április 17-én 14 órakor került sor.

 Lovász Tibor

polgármester

Kategória: Hírek, események | A közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!